توجه به شایستهسالاری در انتصابات در دستور كار امور زنان و خانواده شركت ملی نفت ایران
۱۴۰۱/۸/۴ چهارشنبه
مشاور مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در امور زنان و خانواده ضمن اشاره به اهمیت توجه به شایستهسالاری در انتصابات و پرهیز از نگاههای جنسیتی گفت: توجه به شایستهسالاری در انتصابات به گونهای که شایستگیها و توانمندیهای زنان شاغل در تخصیص سمتهای مدیریتی لحاظ شود، در دستور كار امور زنان و خانواده شركت ملی نفت ایران قرار دارد. وی ادامه داد: در این راستا از همکاری و همفکری مدیرانعامل شرکتهای زیرمجموعه بهره برده و مجدانه پیگیر شناسایی زنان توانمند هستیم تا در جهت كسب جایگاه شایسته به آنها كمك كنیم. گودرزی تصریح كرد: عملكرد شركتهای زیرمجموعه را در توجه به زنان و توانمندیها و شایستگیهای آنها در تخصیص مناصب سازمانی با وسواس رصد میكنیم.
خدیجه گودرزی افزود: در كنار توجه به توانمندیهای زنان شاغل، برنامهها و دورههای آموزشی خاصی نیز برای ارتقای مهارتها و تواناییهای آنها داریم كه در تعامل با واحد آموزش اجرای این برنامهها را پیگیری میكنیم.
مشاور مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در امور زنان و خانواده در مورد انتخاب مشاور امور زنان و خانواده در شركتها نیز گفت: یكی از سمتهایی كه باید در انتخاب فرد مناسب برای آنها توجه و دقت زیادی مصروف شود، مشاورت امور زنان و خانواده است كه این مهم در شرکت نفت مناطق مرکزی ایران به خوبی انجام شده است. وی افزود: دقتنظر و معیارهایی كه مدیرعامل شرکت نفت مناطق مرکزی ایران در مجموعهی شركت خود برای انتخاب مشاوران امور زنان و خانواده در سطح شرکت اصلی و شرکتهای تابعه (بهرهبرداری نفت و گاز زاگرس جنوبی، شرق و غرب) انجام دادهاند، حرکت مثبت و رو به جلویی محسوب میشود که امیدواریم این اقدام را در دیگر شرکتها نیز شاهد باشیم.
گودرزی همچنین با اشاره به اینكه مشاوران امور زنان و خانواده با حفظ سمت در این جایگاه فعالیت دارند و تنها مشاور وزیر نفت در امور زنان و خانواده در سطح صنعت نفت، ساختار سازمانی تعریف شده دارد، بر لزوم توجه و همکاری بیشتر با آنها تاكید كرد و افزود: با توجه به شرح وظایف وسیعی که در حوزهی زنان و خانواده وجود دارد، مشاور این حوزه به تنهایی و بدون حمایت مدیریتارشد نمیتواند همهی وظایف محوله را به نحو احسن پیگیری كند. وی ادامه داد: مجموعهی زنان و خانواده با درایت مشاور وزیر در امور زنان و خانواده پیگیر ساختار سازمانی به عنوان سمت مشخص با وظایف مشخص است به خصوص با مصوبهی اخیر كه از طرف هیات وزیران به همت دفتر معاونت زنان ریاستجمهوری ابلاغ شده و در آن شرح وظایف حوزهی زنان و خانواده بیان و تاكید شده که در هر دستگاه اجرایی بسته به بزرگی هر سازمان، ساختار اجرایی در حد معاونت یا ادارهکل برای این سمت دیده شود.
در ادامه، خدیجه گودرزی به تهیهی اطلس زنان و خانواده در امور زنان و خانواده وزارت نفت اشاره و تصریح کرد: تاکنون بانک اطلاعاتی جامعی از زنان و خانوادهها در سطح وزارت نفت نداشتهایم و بانكهای اطلاعاتی موجود تنها اطلاعات سازمانی و شخصی پرسنل را شامل میشده، ولی با تهیهی این اطلس، اطلاعات كاملی از قابلیتها و توانمندیهای زنان شاغل و همچنین خانوادهها تهیه خواهد شد. در این راستا پروژهای با عنوان اطلس زنان و خانواده در حال پیگیری است که رسالت اصلی آن رصد کردن اطلاعات آماری و شناخت قابلیتها و توانمندیهای زنان متخصص و معرفی آنها در سطح جامعهی صنعت نفت است که با حمایت وزیر نفت در حال انجام است.
وی با بیان اینکه حوزهی خانواده و توجه به چالشهای جمعیتی جزو مطالبات و تاکیدات مقام معظم رهبری و دولت سیزدهم است، تصریح کرد: با این اوصاف بخشی از پیگیریهای قانون جوانی جمعیت بر عهدهی دفتر امور زنان و خانواده شرکت ملی نفت ایران قرار داده شده است ضمن اینكه در حال حاضر بومیسازی قوانین جوانی جمعیت در صنعت نفت دستور كار است.
مشاور امور زنان و خانواده شركت نفت یكی رسالتهای مجموعهی خود را توجه به نیازها و خواستههای کارکنان به خصوص همکاران اقماری و خانوادههای آنها عنوان كرد و گفت: حل برخی مشکلات سخت بوده و نیازمند ظرافتها و ظرفیتهای زیادی است به خصوص در مورد مشكلات همکاران ساکن در مناطق عملیاتی که بایستی صدای آنها باشیم. وی عنوان كرد: با توجه به عضویت در شورای فرهنگی به طور خاص این موارد را مطرح میکنیم تا نگاه ویژه و حساسیت بیشتری نسبت به آن ایجاد شود.
گودرزی ادامه داد: همچنین در حوزهی فرهنگ در شورای فرهنگی در پی تشدید و تسری مودت سازمانی هستیم. باید تاكید كنم كه مناسبات اعتقادی و مذهبی در فرهنگ سازمانی ما وجود دارد اما برخی مواقع به دلیل اشتغالات کاری و مشغلههای زندگی، ممکن است موضوع مودت سازمانی کمرنگ شود که متعاقب آن صمیمیت و همدلی کاهش یافته و به عبوس شدن محیط کار و کاهش انگیزه میانجامد. ما در شورای فرهنگی تلاش میكنیم که فضای مثبت و بانشاط سازمانی را با ایجاد همکاری در بخشهای مختلف مدیریت شركت تقویت كنیم.
گودرزی از تلاش برای امضای قرارداد با سازمان فنی و حرفهای جهت استفاده از ظرفیتهای موجود برای بهرهمندی خانوادههای همکاران ساکن در مناطق عملیاتی و کم برخوردار خبر داد و اظهار داشت: همکاران ساکن در مناطق عملیاتی از حیث فضای آموزشی و فرهنگی و امکانات رفاهی نیازمند شرایط مطلوبتری هستند. در بازدیدهایی که از این مناطق و جزایر عملیاتی به عمل آمد، مشاهده كردیم که از لحاظ رفاهی و فرهنگی دچار چالش بوده و امکانات آنها محدود است. همین موضوع باعث نگرانی برای فرزندان آنها است. این گروه از خانوادههای همکاران نیازمند نشاط و انگیزهی بیشتری برای حضور در مناطق با شرایط کم برخوردار هستند. با توجه به اینکه همسران همکاران نفتی عموما دارای تحصیلات و توانمندیهای بالایی هستند و در کلانشهرها میتوانند از دانش خود به خوبی استفاده كنند اما در مناطق عملیاتی و جزایر این موضوع کمتر تحقق مییابد، در این رابطه رایزنیهایی با سازمان فنی و حرفهای انجام دادهایم تا علاوه بر اشتغالزایی برای همسران کارکنان، زمینهی اقناع فکری و روحی آنها و برخورداری ساکنان آن مناطق از دانستههای آنها فراهم آید.
گودرزی از برگزاری دورههای مهارتی با همکاری مرکز مشاورهی شرکت ملی نفت ایران برای همکاران و خانوادههای آنها خبر داد و گفت: خانوادهی همکاران اقماری مشکلات خاص خودشان را دارند، دوری از خانواده به شدت آزاردهنده است ضمن اینكه همکاران اقماری مدت زمان طولانی در کنار خانوادهی خود نیستند و همسران آنها وظیفهی تربیت فرزندان، آموزش و حفظ سلامت آنها را بر عهده دارند که برخی مواقع در انجام این مسئولیتها دچار چالش میشوند و بعضا با افسردگی همسران مواجه هستیم بنابراین باید برنامههای لازم برای خانوادهها را مدنظر قرار دهیم. از آنجایی كه شرکت ملی نفت ایران جزو شركتهایی است که مرکز مشاوره دارد، اخیرا پیگیری از سوی مرکز مشاوره انجام شده که برخی از خدمات مشاورهای برای همکاران رسمی تحت پوشش بیمه قرار گرفته و برای همکاران قراردادی هم افزایش فرانشیز تصویب شده و در مرحلهی پیگیری است. ضمن اینكه در مناطق عملیاتی حتی به افراد بومی ساکن مناطق هم در قالب مسئولیتهای اجتماعی خدماتی ارائه میشود.
خدیجه گودرزی ادامه داد: از دیگر موضوعاتی که به جد پیگیری میكنیم، افزایش سرانهی ورزش بانوان است. در این راستا در وزارت نفت واحد ورزش بانوان راهاندازی شده و این اهتمام وجود دارد که سمتهایی ایجاد شده و نیازسنجی و برنامهریزی برای بانوان داشته باشند. این موضوع در سطح شرکتهای تابعه هم دنبال میشود و از مدیرانعامل شرکتها درخواست داریم که حداقل هفتهای دو ساعت به خانمها این امكان را بدهند که بتوانند از خدمات باشگاههای مجاور یا امکانات داخلی شرکتها استفاده کنند.